Varför 99% av all semesterbostads annonsering, hemsidor misslyckas och hur du undviker de vanligaste misstagen

Webbplatser och annonser är ett slöseri med tid och pengar. Det är åtminstone de flesta.

De flesta människor går ut på nätet för att få en semester och inte bara ett hus att bo i. Men vad ser du på de flesta webbplatser och annonser.

Ser du problemet? Detta är inte ett webbplats problem. Det är ett kommunikationsproblem, vilket är varför den största delen av all uthyrning misslyckas eller tar onödigt lång tid. Kunden vill ha information, hjälp och en bra semester. De flesta annonser och websiter misslyckas med att både ge semesterfiraren ett bra boende och en bra minnesvärd semester. Det saknas  kommunikation med gästen.

De laddar med information om boendet. Det handlar bara om boendet och att all köksutrustning finns. De utgår inte från att det både är ett boende och en semester som gästen är ute efter. Detta gör att mer än 99% av alla webbplatser och annonser om uthyrning av semesterbostäder är ineffektiva, värdelösa och ett slöseri med tid.

Det är också den främsta anledningen till att inte många människor tjänar pengar på sina hemsidor utan istället bara skapar fler frågor.

Om du börjar prata om dig så är ingen intresserad. Att ge ut trovärdig, användbar information är den främsta funktionen för en webbplats. Om nästan allt på din webbplats inte svara på frågan - Vad betyder det för mig ? Då är det är definitivt inte värt din eventuellt blivande gästs tid.

Men hur ser då en bra webbplats för semesterbostad ut?

1) Det ger information och bygger trovärdighet.

2) Det bygger varumärket och gör det möjligt att tjäna upp varumärket.

3) Det bygger lojalitet till gästen.

4) Det ger gästerna möjlighet att ge förslag på förbättringar. Det är inte en perfekt värld och gäster bör uppmuntras att låta dig veta vad de saknar.

5) Det bör uppnå grundläggande marknadsföring principer. Det bör rikta sig till en målgrupp som är ute efter en viss sorts semester. Exempelvis ”Semester med golf” eller ”Sol och bad semester på Öland”

6) Det bör svara på de frågor om både bostaden och aktiviteter runtomkring för att minimera tiden som du behöver lägga på återkommande frågor.

 

Lägg till kommentar

Loading