Hur du får besökare till din webbplats

Hur kommer du att marknadsföra din webbplats? Medan de flesta webbplatser förlitar sig på att komma till toppen av sökmotorerna, kanske du inte har detta behov. Du kan ha en mycket specifik målgrupp som du vill nå ut till. Dina gäster kanske aldrig skulle söka efter din webbplats direkt via en sökmotor som google utan gör på ett annat sätt.

Många semesterbostadsuthyrare annonserar friskt på många sökmotorer. De hoppas att eftersom de angett sökord som metataggar i sina websidor kommer de att dyka upp i olika sökmotorer. De bygger webbplatser och tror att de kommer att få många besök. De hoppas att lyckas bara genom att registrera sin webplats på en sökmotor. Eller fastnar de för någon typ av SEO (search engine optimization).

Det finns inte en chans att du får nya gäster på detta sättet. Du måste räkna ut hur dina gäster beter sig på webben. Var de söker och hur de söker efter din semesterbostad. Förresten är det inte egentligen en semesterbostad de främst söker. De vill ha någon stans att tillbringa sin semester. Därför är det viktigt att din webbplats når ut till din målgrupp. Det är inte så komplicerat och det är ofta bara små förändringar som behövs, men ack så viktiga.

 Om det är värt att bygga, är det värt att hålla uppdaterat.

De flesta organisationer gör ändringar i sin verksamhet för att hålla konkurrenskraft. Ändå tror de att de kan ha en hemsida för uthyrningsverksamhet stillastående för

 50+ år. (Ok, jag överdriver, men på webben är 50 år = 10 normala år)

Att räkna med förändring är oundvikligt. Webbplatsen bör utformas så att det är lätt att uppdatera information. Att byta bilder. Det ska inte heller krävas teknisk kunskap.

 Du bör kunna uppdatera den när du sitter vid ett internetcafé i Bahamas!

Du måste inse att det är oundvikligt som med alla marknadsföringsverktyg, att din webbplats bör ses över minst var 6-12 månad och ändras eller rekonstrueras för att möta dagens kundkrav. Du måste ha en webplats som inte försämrar dina möjligheter till uthyrning. Du behöver även tänka på att design och tydlighet förändras med tiden. Moderna webbplatser har större typsnitt som gör dem enklare att läsa. De fungerar även med alla typer av enheter som plattor, mobiler, PC, MAC med skärmar i alla storlekar. Även samtliga webbrowsers. Tripquick har en handlingsplan för att göra din webbplats synlig på webben.

Lägg till kommentar

Loading